تضمین آینده شغلی در 4 گام به روش کارآفرینی شو
تضمین آینده شغلی در 4 گام به روش کارآفرینی شو
4 گام طلائی برای تضمین آینده شغلی که نمی دانید
انقلاب صنعتی، یا به عبارتی پیوند فناوری های فیزیکی و دیجیتالی، نوید بخش چگونگی کارکرد ما، از کارورزی تا راس مدیریت اجرایی است. هنوز علی رغم اثرات مشخص انقلاب صنعتی بر نیروی کار در تمامی صنایع و مناطق جغرافیایی، بسیاری از مدیران زمانی که بحث مواجه با چالش های آینده ی نیروی کار پیش کشیده می شود، از ابراز ضرورت آن امتناع مینمایند.
بر اساس مطالعه ای که توسط مجله فوربز اینسایت، بر روی بیش از 1600 مدیر در سراسر جهان انجام شد، نشان داد که توانمندی مدیریت منابع انسانی، در پایین ترین سطح توجه مدیران قرار دارد و تنها 22 درصد از مدیران بر این باورند که تاثیرات نامعین انقلاب صنعتی چهارم بر نیروی کار یکی از مهم ترین مسائل اثرگذار بر سازمان ها است. با این وجود، در زمان مشخص، تنها یک چهارم مدیرانی که مورد مطالعه قرار گرفتند، نسبت به ترکیب نیروی کار مناسب و مهارت تعیین شده مورد نیاز در آینده اطمینان نشان دادند.
علارغم تناقض های موجود در این دیدگاه، 86 درصد مدیران بر این باورند که هر آنچه در توان دارند به منظور تربیت نیروی کار مناسب برای انقلاب صنعتی چهارم به کار می بندند. با در نظر گرفتن این دوگانگی، حیاتی است که افراد گام های پویایی در جهت تامین مهارت های سطح بالا و مرتبط با مشاغل تعریف شده در انقلاب صنعتی چهارم بردارند.
در این بخش از کارآفرینی شو، 4 نکته ی طلائی برای تضمین آینده شغلی ارائه خواهد شد:
تسلط بر تکنولوژی
در دنیای کسب و کار امروزی، اصطلاحی وجود دارد که ممکن است پیش از این شنیده باشید: «حتی ساده ترین شرکت ها نیز دارای فناوری هستند». ما نیز بر این باوریم که، به همین نحو در جهت مشارکت کامل و موفقیت و تضمین آینده شغلی در صنعت، اکثریت نیروی کار، نیازمندِ تفکر درباره خود به عنوان نیروی کار فناوری هستند؛ منظور ما از فناوری، همان تکنولوژی پیشرفته، از قبیل هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و اینترنت در تمام امور است.
برخی از شرکت ها، در ابتدای کار، با فراهم آوردن محیطی کاربر پسند، هوش مصنوعی را در اختیار عموم قرار دادند. انجام این امر، کارمندان را برای ایجاد برنامه های هوش مصنوعی شخصی ترغیب می نماید؛ و احتمالا بر اساس مقاله ای که با عنوان هوش مصنوعی، اتوماسیون و اقتصاد، در دفتر اجرائی رئیس جمهوری کاخ سفید در سال 2016 منتشر شد، در بیشتر حوزه هایی که فناوری هوش مصنوعی مورد استقبال قرار می گیرد، تقاضا برای کارگران نیز افزایش خواهد یافت.
از آن جایی که همه نیروی های کار، نیازمندِ تسلط بر فناوری هستند، نقش های گوناگون، نیازمند تخصص در فناوری های مختلف در سطوح گوناگون فناوری است. متخصصین امور تجاری و کسب و کار، نیازمند درک این موضوع هستند که چگونه تکنولوژی به دنبال مختل کردن کار و کالیبره کردن سرعت مناسب و گستره ی تغییر شکل دیجیتالیِ مدل های فناوریِ کسب و کارِ سازمان ها هستند.
بازاریاب ها و فروشندگان، نیازمند فراگیری و تسلط بر فناوری برای کمک به دستیابی به چشم اندازی منفرد از مشتریان هستند. حسابدار ها و حسابرس ها می توانند با بهره گیری از تکنولوژیِ تحلیل داده برای تجزیه و تحیل گسترده تر، توانایی دوراندیشی و پیش بینی بیشتری داشته باشند و در نتیجه آینده شغلی خود را تضمین نمایند.
تمام رویکردهای بالا دارای یک نقطه اشتراک هستند که فقط نباید نسبت به کارکرد فناوری، دانش کافی را داشته باشند، علاوه بر آن باید از آنچه فناوری قادر به ارائه می باشد نیز مطلع باشند.
آمادگی برای یادگیری در طول زندگی
گزارش مدیران شرکت کننده در بررسی مجله ی فوربز اینسایت نشان داد که قصدِ کمک به کارمندان برای یادگیری چگونگی فراگیری، به همان اندازه است که شمار بسیاری از افراد به دنبال کسب مهارت های برنامه ریزی بخشی از فرهنگ سازمانی هستند. مدیران بر موانع و اختلالات رویکرد یادگیری بیشتر از تغییرات موسسات آموزشی فعلی متمرکز هستند؛ این به این معنی است که، این موضوع دیگر درباره ی تحصیلات رسمی و دانشگاهی نیست، اما در مورد روندی در حال پیشرفت و ادامه دار از بدست آوردن مهارت ها و دانش های نوین خواهد بود.
برایان هاوس هولدر، رئیسِ هیئت مدیره و مدیر عاملِ هیتاچی ونتارا، در رابطه با نیاز سازمان ها برای ایجاد یک فرهنگ تشویقی برای کارکنان در راستای پذیرش یادگیری اظهار کرد که «پذیرش یادگیری موقعیتی استثنایی برای رسیدن به موفقیت را برای شما به ارمغان خواهد آورد، زیرا با این اتفاق، باهوش ترین افراد دنیا را با تنوعی از مهارت های کاربردی که ما برای تولید پرسنل آینده خود به آن نیازمند خواهیم بود در اختیار ما قرار خواهد داد. احتمالا ممکن است مواردی هم طبق پیش بینی پیش نروند، زیرا هنوز چگونگی شکل گیری آن در آینده مشخص نیست».
او خاطر نشان کرد که «اگر شما قادر باشید بستر مناسبی برای فراگیری ایجاد کنید و فرهنگ کارآفرینی را آزمایش و اجرا کنید و به تجسم اینکه چه موردی عملی است بپردازید و سپس این موارد را مورد سنجش قرار دهید، من بر این باورم که موقعیتی عالی برای موفقیت و شکوفایی را در دست خواهید داشت».
پذیرش تغییرات به عنوان امری عادی
باربارا دایر، مدیر اجرایی شرکت های “خوب”، ابتکار عمل خوب می گوید: «اگرچه که انسان پذیرای تغییرات و موانع احتمالی است، در کل در موقعیت های ناپایدار عملکرد مناسبی نخواهد داشت. ما باید چگونگی ایجاد ثبات را درک کنیم. انسان در محیطی زندگی می کند که تغییرات اجتناب ناپذیر هستند و بسیار سریع رخ می دهند.
این با توجه به حجمِ سیستم بازاریابی آزاد اقتصادیِ در حال رشد چالش برانگیز است. در حال حاضر، برای نمونه در ایالات متحده آمریکا، حجم این سیستم 34 درصد نیروی کار و 43 درصد نیروی کار پیش بینی شده تا سال 2020 برآورد می شود. در عین حال، پرسنل احتمالا با توجه به فناوری های دائم در حال تغییری که نیازمند مهارت های متفاوت نیز هستند، احساس تزلزل و ناامنی خواهند داشت.
به دلیل فقدان ثبات و امنیت کاری، پرسنل و نیروی کار تمایل به حفظ شغل و ماندن در یک سازمان را ندارند. بیشتر از 55 درصد از مدیران بررسی شده اظهار کردند که در این موقعیت به دنبال استخدام افرادی هستند که برای مدت طولانی در یک سازمان باقی نمی مانند و تقریبا 32 درصد اعلام کردند که چنین انتظاری را در آینده نزدیک خواهند داشت. فقدان ثبات و امنیت شغلی به نظر می رسد که به امری عادی تبدیل شده است.
تقویت مهارت های منحصر به فرد
هنگامی که فناوری هایی از قبیل هوش مصنوعی و رباتیک به ماشین ها اجازه رقابت با بشر را از لحاظ دانش و اجرا می دهند، زمان دشواری برای کشف هیجان های انسانی خواهند بود. هاوس هولدر اظهار می کند که «ارزش و بهایی که به نیروی کار انسانی داده می شود بر پایه های اصلی مهارت های انسانی نظیر نظارت، خلاقیت و هوش هیجانی استوار خواهد بود».
در آینده ای نزدیک، ارزش یک پزشک با رفتاری شایسته بر بالین بیمار از پزشکی که فقط برای تشخیص بیماری بر بالین بیمار حضور می یابد گران بهاتر خواهد بود. این جزو توانایی های است که می تواند با هوش مصنوعی تعویض گردد. به همین نحو، دانشجویان علوم انسانی ممکن است شاهد موقعیت های خلاقانه ای در تکنولوژی باشند که برنامه نویسان آن را از قلم بیندازند.
تضمین آینده شغلی امری حیاتی محسوب می شود، اما با ذکر این نکته که مهارت های انسانی در نتیجه بسیاری از فناوری ها به انزوا کشیده شده اند، باید به خاطر داشته باشید که دفعه بعد که به دنبال ارسال ایمیل یا پیام هستید، تعاملی صمیمانه تر از قبیل ارتباط تلفنی یا ملاقاتی رو در رو را جایگزین کنید و به جای ارسال استیکر و اموجی های لبخند، از لبخند زیبای خود استفاده نمایید.
به نظر شما، چه مهارت و گام هایی باعث تضمین آینده شغلی بشر خواهند بود؟