اکوسیستم کارآفرینی یا اکوسیستم کارآفرینانه
اکوسیستم کارآفرینی یا اکوسیستم کارآفرینانه یک محیط اجتماعی و اقتصادی است که کارآفرینی محلی یا منطقه ای را تحت تاثیر قرار می دهد. کسب و کارهایی که در داخل مکان هایی قرار می گیرند که به عنوان مراکز رشد خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی عمل می کنند، شانس بیشتری برای موفقیت دارند.
تقریبا تمام سازمان های موفق در سراسر جهان که در دهه های گذشته شکل گرفته اند از جمله: اپل، یاهو، گوگل و فیس بوک در یکی از دو اکوسیستم راه اندازی شده در ایالات متحده - سیلیکون ولی و بوستون قرار داشتند.
در سال های اخیر این اکوسیستم های کارآفرینی فناوری در سراسر جهان تکرار شده اند و می توانند در ایالات متحده آمریکا، نیویورک، شیکاگو، آستین و سیاتل؛ و در سطح جهانی، تل آویو، سنگاپور، لندن و برلین باشند.
این امر منجر به ارائه ی یک سری مقالات تحقیقاتی شد:
Suresh، J. and Ramraj، R.، 2012، Uddin، M.، Hindu، RC، Alsaqour، R.، Shah، A.، Abubakar، A. and Saba ، T.، 2015 و بلوم، PN و Dees، G.، 2008.
این اکوسیستم همچنین می تواند گروهی از شرکت ها باشد که شامل استارت آپ ها و یک یا چند نهاد هماهنگی است که اهداف مشابهی دارند و تصمیم می گیرند که یک شبکه یا سازمانی را تشکیل دهند تا بتوانند با استفاده از انعطاف پذیری و "جنبش" کارآفرینی، اقتصادهای مقیاس را کشف کنند. اقتصادهای مقیاس را می توان در فعالیت های تجاری مانند توسعه کسب و کار، تأمین مالی، تجزیه و تحلیل بازار، ارتباطات بازاریابی، زیرساخت های IT / MIS، مدیریت سرمایه انسانی، پشتیبانی قانونی، مدیریت مالی و حسابداری، مورد بررسی قرار داد در حالیکه هر استارت آپ شرکت کننده تمرکز خود را بر روی تحقیق و توسعه، مدیریت محصول، فروش و پیش فروش/ پشتیبانی پس از فروش می گذارد.
کارآفرینی توانایی حل شکاف ها و نواقص موجود در رشد اقتصادی، ثبات و سایر معیارهای رفاه در کشورهای جهان است. با این حال، حرکت از کارآفرینی مبتنی بر نیاز در اقتصاد غیر رسمی به سمت ایجاد شرکت مبتنی بر فرصت ها می تواند دشوار باشد، به ویژه در اقتصادهای نوظهور بازار و محیط زیست یا اکوسیستم که در آن کارآفرین به طور مستقیم و یا غیرمستقیم بر موفقیت و تأثیر کارآفرینی اثر می گذارد.
اما دقیقا یک اکوسیستم کارآفرینی چیست؟
رویکردهای تعریف و اندازه گیری اکوسیستم های کارآفرینی یا کارآفرینانه به طور گسترده ای متفاوت است، اما تلفیق چارچوب های موجود مجموعه ای از حوزه هایی است که برای اکثر این اکوسیستم ها مهم هستند.
امور مالی: شامل دسترسی به بدهی؛ دسترسی به سرمایه مخاطره آمیز؛ دسترسی به کمک های مالی؛ دسترسی به سرمایه گذاران فرشته خو؛ بانک ها؛ موسسات مالی کوچک؛ بازارهای سرمایه عمومی؛ موسسات مالی توسعه؛ امور مالی دولتی می شود.
پشتیبانی کسب و کار: شامل شبکه های صنعتی؛ مراکز رشد/ شتاب دهنده؛ خدمات حقوقی/ حسابداری، مربیان کسب و کار و مشاوران فنی؛ آژانس های رتبه بندی اعتبار می شود.
سیاست: شامل نرخ مالیات؛ مشوق های مالیاتی؛ هزینه برای شروع یک کسب و کار می شود.
بازارها: شامل شرکت های داخلی؛ شرکت های بین المللی؛ مصرف کنندگان؛ شبکه های توزیع؛ شبکه های خرده فروشی؛ شبکه های بازاریابی می شود.
سرمایه انسانی: شامل دبیرستان ها؛ دانشگاه ها؛ موسسات آموزش فنی؛ کالج های محلی می شود.
زیرساخت: شامل ارائه دهندگان برق، ارائه دهندگان حمل و نقل؛ ارتباطات (تلفن همراه، اینترنت)؛ سایر ارائه دهندگان خدمات (گاز، آب) می شود.
تحقیق و توسعه: شامل آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی عمومی؛ آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی خصوصی می شود.
فرهنگ: شامل رسانه ها، دولت، مدارس، انجمن های حرفه ای و سازمان های اجتماعی است که از فرهنگ کارآفرینی پشتیبانی می کنند.
ترجمه: مهدیه نصوحیان