کارآفرینی و خداحافظی با استرس
استرس
از نظر فیزیولوژیک تعریف استرس پاسخ ویژه بدن به محرک هایی مثل ترس و یا درد است که برهم زننده یا در تداخل با تعادل فیزیولوژیک بدن هستند. لازم است که در همین ابتدای کار، بصورت کاملا عامیانه اما از نظر روانشناختی، بیان کرد که استرس در دو گروه استرس اولیه(فعال) و استرس ثانویه(فلج¬کننده)، دسته بندی می شود که منظور از خداحافظی با استرس، کنارگذاشتن آن بخش دوم، یعنی استرس ثانویه است. چرا که ممکن است بارها شاید شنیده باشید ویا حتی تجربه کرده باشید، که " اگر سطحی از استرس در من وجود نداشته باشد، هیچوقت هیچ کاری را انجام نمی دادم"؛ این سطح، همان استرس دسته اول و از نوع فعال است که با خود برای شخص پویایی به همراه می ¬آورد.
حال که متوجه شدیم که منظور از استرس و مقابل با آن بخش دوم آن است، باید بگوییم که تحقیقات اثبات کرده است که یکی از موثرترین روش های کاهش استرس این است که خود را سریعا با کاری مشغول کنیم.
ازطرف دیگر نویسنده کتاب پرفروش، "سامان دادن کارها (Getting Things Done)" نشان داده است که چگونه کارآفرینی می تواند جلوی استرس را بگیرد. دیوید آلن 71 ساله نویسنده، مدرس بین المللی، مشاور کارآفرینی و نویسنده پرفروش ترین کتاب بین المللی "سامان دادن کارها (Getting Things Done)"، می گوید که تا 30 سالگی قصد داشته است که رئیس جمهور ایالات متحده شود و سپس تصمیم می گیرد که سرمایه گذاری خود را آغاز کند.
30 سال سابقه او در تحقیق، مربیگری و آموزش شامل انجام شغل های متفاوتی چون از قبیل پیشخدمت، جادوگر، مربی کاراته، طراح فضای سبز، توزیع کننده ویتامین، اپراتور تراش شیشه ، آژانس مسافرتی، مدیر پمپ بنزین، فروشنده موتورهای پدالی، آشپز رستوران، مربی رشد شخصیت، مدیر شرکت خدمات چمن زنی و مدیر آژانس مسافرتی، می باشد.
طی نشستBusiness Insider با دیوید آلن، بحث هایی پیرامون مسیر شغلی جالبش و دیدگاه وی در مورد بهره وری از کسب و کار صورت گرفت؛ دیدگاهی که راهنمای شرکت هایی چون Lockheed بوده است. آلن مشاوره زیادی در مورد کسب و کارهای کوچک که تعادل کار و زندگی نادیده می گیرند، می دهد.
آزمون و خطا
" وقتی فارغ التحصیل شدم، نمی دانستم چه می خواهم و مانند بسیاری از جوانان، قبل از آن که کسب و کار خود را آغاز کنم، تصمیم گرفتم شغل های زیادی را امتحان کنم"؛ آلن تاکید کرد که قبل از 35 سالگی، در35 شغل کار کرده بوده است.
"من همیشه آدم پشت صحنه ای بودم. همه دوستانم کسب و کار خود را شروع کردند و من فقط به آن ها کمک کردم که رویاهای خود را تحقق بخشند"، آلن به راحتی بی حوصله می شد و به طور مداوم شغل تغییر می داد. اما او همیشه پرماجرا بود و اجازه نمی داد که مدارک و درجات محدود شغلی، او را متوقف کنند.
منتظر فرصت نمانید
هنگامی که بحث به علایق و جاه طلبی ها می رسد، آلن دارای یک فلسفه ساده است: "از خودتان بپرسید دنیای ایده آل من به چه شکل است؟ و سپس برای ساختن آن زندگی تلاش کنید. منتظر یک موقعیت و یا فرصت کاملا ایده ال نمانید و فورا مشغول به کار شوید. من همیشه آرزو می کنم که ای کاش خودم هم این کار را قبل از پریدن از شغلی به شغل دیگر انجام داده بودم."
آلن موفقیت خود را به عنوان یک کارآفرین همیشه کنجکاو، اینگونه توصیف می کند: "من همیشه از خودم می پرسیدم که هرچیزی چگونه کار می کند و هرگز از پرسیدن این دست سوالات معذب نمی شدم."
مشارکت، مشارکت، مشارکت
توصیه دیگری که آلن به کارآفرینان ارائه می دهد این است که چیزی شما را جذب می کند را دنبال کنید. "با مردم ارتباط برقرار کنید و در صورت احساس رضایت از این ارتباط، هرگز از اینکه ریسک کنید نگران نباشید."
نکته کلیدی از نظر آلن، همواره درک تعهدات شما، قبل از کارکردن با مردم است. او می گوید که هنوز هم تأکید می کنم که نمی توان مردم را مجبور به تیمی کارکردن کرد. "شما نمی توانید افراد را مجبور کنید تا مانند شما کار کنند، اما می توانید خودتان بهترین عملکردتان را ارائه دهید. وقتی که بهترین خودتان را انجام و ارائه دهید، ناخودآگاه دیگران را نیز مجبور خواهید کرد که با شما و با یکدیگر کار کنند. "
همه چیز را بنویسید
دیوید آلن از جمله افرادی است که هنوز هم اعتقاد زیادی به مدیریت های کوچک دارد.
"ذهن شما یک دفترکار وحشتناک شلوغ است و بنابراین داشتن یک مغز خارجی بسیار مهم است. شما به عنوان یک کارآفرین، باید ایده های خود را کشف کنید. آن ها را بنویسید، درمورد کار بعدی تصمیم گیری کنید و یادآور(ریمایندر) های خود را به منظور انجام مراحل بعدی، سازماندهی کنید. هنگامی که شما لیست کارهای روزانه خود را ندارید، همیشه چیزهای مهم را از دست خواهید داد و این خود عامل استرس های غیرضروری می شود. "
بنابراین حتی اگر نمیتوانید همه کارها را انجام دهید، تمام شان را بنویسید. امید است که شما هم از تمام نوشته¬ هایتان خروجی ای همچون آلن داشته باشید.
بطور کلی و همچنین با توجه به گفته های دیوید آلن در شخصیت کارآفرینان موفق، ذهنیت و ویژگی هایی بوجود می آید که آن ها را قادر می سازد که استرس های منفی را به عملکردهای مثبت تبدیل کنند. خوش بینی، ریسک پذیری، مردمی بودن، تیزبینی، مصمم بودن، اجتماعی بودن و وقت شناس بودن از جمله ی این ویژگی هاست که در افراد کارآفرین بوجود و تقویت می شود، بگونه ای که دیگر جایی برای استرس های فلج کننده و مخرب باقی نمی گذارد.