مقدمه
در گزارش سال گذشته سازمان اقتصاد جهانی در خصوص "آیندهی مشاغل" ، 10 مهارت اساسی برای بقا و پیشرفت و تضمین آینده شغلی که تا سال 2020 همهی ما به آنها نیاز خواهیم داشت اشاره شده بود. روشن است که روندی که در خصوص آینده شغلی در گزارش بدان اشاره شده بود در حال حاضر احساس میشود: رایانش ابری، اینترنت همراه و دادههای عظیم در حال تغییر نحوه انجام مشاغل در دنیای امروز هستند. تا سال 2020، پیشبینی میشود که "چهارمین انقلاب صنعتی" همینجا، با رباتها و هوش مصنوعی و اتوماسیون سازی در حال وقوع است و در حال منسوخ کردن و کنار زدن بسیاری از نقشها است. مشاغل اجرایی، تولیدی و ساختمانی نزول خواهند داشت و در مقابل، مشاغل مدیریتی، کسبوکار و اقتصادی عملیاتی رشد خواهند داشت. کار بهنوبه خود بهعنوان موضوعی جغرافیایی سیاسی، اصول و آیین مصرفکننده و تغییرات اقلیمی و دسترسی به منابع طبیعی نادر بهصورت فزایندهای برای راهبردهای صنفی و متحد کاربرد خواهد داشت.
زمینههای فناوری و اقتصادی اجتماعی چالشهای تجهیز قابلتوجه را برای مدیریت اجرایی ارائه مینماید. رهبران کسبوکار باید از عهده بهرهوری از قابلیت تولید و موقعیتهای خلاقانه ارائهشده با فناوریهای اتوماسیون سازی برآیند و از انتقال نیروی کار موفق اطمینان خاطر پیدا نمایند. جویندگان کار موفق در آینده افرادی خواهند بود که این رویدادها را از قبل پیشبینی کرده باشند. کسبوکار شکوفا و پررونق در آینده کسب وکاری است که این افراد را استخدام و به ارتقای مهارتهای کارکنان خود برای موفقیت بیشتر و تضمین آینده شغلی آن ها بپردازد.
در چنین محیط کسبوکار پویایی، بدون شک بخش پایدار باید به تکامل و انطباق در زمان یکسان بپردازد. افرادی که در این بخش مشغول به فعالیت هستند نیازمند آمادگی برای اطمینان از آمادگی شغل خود در سال 2020 باشند و تواناییهای خود را در رقابت با تواناییها افزایش دهند و تضمین نمایند. در ادامه، 5 مهارت اساسی و حیاتی برای تضمین آینده شغلی ارائه میگردد.
مهارت تضمین آینده شغلی شماره 1: حل مسئله پیچیده
این در واقع مهمترین مهارت برای ارائه در رزومه کاری شما تا سال 2020 است. طراحی راه حلهایی برای مواجه با چالشهای پیچیده فعالیت شماره یک در دنیای حرفهای و تخصصی آینده و حتی در حال حاضر است. مشکلات، جز لاینفک کسبوکار هستند و این مسائل و مشکلات گاهی اوقات، از جایی که هرگز بدان فکر هم نمیکردید در حوزههای کسبوکار شاخص چندگانه رخ خواهد داد؛ و در این شرایط شرکتها و سازمانها به افرادی نیازمندند که مشتاق و قادر به پاسخگویی اثربخش و کارآمد در این زمانهای بحرانی باشند. دربارهی اینکه چگونه میتوانید مهارتهای حل مسئله خود را در موقعیت حاضر تقویت و ارتقا دهید، بیندیشید و اگر این مهارتها در رزومه و سابقه کار شما دارای ابهام هستند و مشخص نیستند، به دنبال راههایی برای اثبات این توانایی باشید.
مهارت تضمین آینده شغلی شماره 2: تفکر انتقادی (و خلاقیت)
تفکر انتقادی در ارتباط مستقیم بامهارت حل مسئلهای که در بالا بدان اشاره شد است اما مشخص و متمایز از آن است. تفکر انتقادی توانایی پرسش سؤالات درست از افراد با چشماندازها و دورنماهای متفاوت برای استنطاق و بررسی گزینههای مختلف است. از این گذشته، به فهم اساسی چشمانداز کسبوکار به همان اندازه در رویدادهای فناوری، علوم متنوع و مسائل اقتصادی اجتماعی اشاره دارد. تفکر انتقادی یا نقادانه ازلحاظ فنی، فرآیندی ذهنی سازماندهیشدهای است که اطلاعات کسبشده از مشاهده، بازتاب، تجربه، ارتباط و یا منطق را فعالانه و اندیشمندانه موردبررسی قرار میدهد و به کار میبندد تا راهنمایی برای باورها و رفتارها باشد. ارائه دیدگاه سطح کلان به سطح خرد تصمیمگیری و جداسازی فرضیات و سوگیریها، اعتبار ارزشمندی را بهعنوان فردی تخصصی و حرفهای برای شما به ارمغان خواهد آورد.
مهارت تضمین آینده شغلی شماره 3: ابتکار و نوآوری (و سازگاری)
این امری است که هیچ ماشینی قادر به انجام آن نیست. نوآوری درفروش، درونی و بیرونی، عنصری است که اگر به دنبال تحت تأثیر قرار دادن افراد باشید بدان نیازمندید. برترین حرفهایها رویکرد خلاقانهای را در امر کار و درک نقش آن در انتقال پیامهای پیچیده برای مخاطبان مختلف را به کار میگیرند؛ اما درواقع اهمیت این امر فراتر از داستانگویی است. این درباره راهی برای پاسخگویی به تغییرات نیز خواهد بود. با نزول ناگهانی محصولات متنوع و فناوریهای نوین و راههای جدید، کارکنان بهسوی خلاقیت بیشتری در جهت سود بردن از این تغییرات گام بر خواهند داشت.
مهارت تضمین آینده شغلی شماره 4: هنر مذاکره (و اثربخشی)
این مورد گزینهای جدیدی نیست، اما از همیشه حیاتیتر است. چگونه انتظار تغییرات اساسی را دارید، درحالیکه قادر به مذاکره اثربخش نیستید؟ توانایی برخورد با مشکلات در سازش با افراد ذینفع درونی و بیرونی سازمان، نیازمند منطق و شواهد نیرومندی از قبیل اثربخشی است. برخی افراد با توانایی ذاتی و فطری مذاکره به دنیا میآیند. برای بقیه افراد، کسب این توانایی مشقتها و زحمات بسیاری به دنبال خواهد داشت. هنر مذاکره مناسب بهراحتی شمارا در بازار مشاغل از دیگران مجزا خواهد کرد، پس بنابراین بهتر است به دنبال سرمایهگذاری بر روی خود باشید و این توانایی را در خود تقویت نمایید.
مهارت تضمین آینده شغلی شماره 5: هوش هیجانی
شاید هوش هیجانی مفهوم تازهای به نظر بیاید، اما درواقع مفهومی است که سالها دغدغهی روانشناسان بوده است. هوش هیجانی برای سالهای متمادی از سال 1995 زمانی که دنیل گلمن کتاب هوش هیجانی را به چاپ رساند، در رأس دستور کار واحدهای صنفی بوده است. فقط کافی است که به تمام دورههای آموزشی ذهن آگاهی و مدلهای مداوم توسعه حرفهای که شرکتهای بزرگی از قبیل گوگل در حال ارائه به کارکنان هستند نگاهی بیندازید. آنها اهمیت حفظ ضمیر و نفس خود و تأکید آن در ارتباط با دیگران، مخصوصاً زمانی که تنش و استرس فراوان و حل مشکلات با دشواری صورت میگیرد را درک مینمایند. هوش هیجانی توانایی نظارت بر احساسات و هیجانهای خود و دیگران و بهرهوری از این اطلاعات بهعنوان راهنمایی برای تفکر و رفتار است. دانیل گلمن هوش هیجانی را با عنوان تواناییهایی مثل انگیزه دادن به خود، پشتکار در موقعیتهای دشوار، کنترل رفتارهای تکانشی، به تأخیر انداختن خواستهها، تنظیم هیجانها و جلوگیری از غلبهی استرس بر قدرت تفکر یادکرده است. هوش هیجانی همچنین با توانایی همکاری با دیگران و مدیریت تیم که مهارتی حیاتی برای رسیدن به هدف مشترک در گروه است شناخته میشود. اشاره به این توانایی در رزومه برای تضمین آینده شغلی شما باید بامهارت صورت گیرد. با دلایل ملموس و قابل پذیرش به برجسته کردن این مهارت در دستاوردهای خود و تضمین آینده شغلی خود بپردازید.
منبع:
www.triplepundit.com
مترجم:
مجید مظفری زاده