در دنیای رو به رشد امروز، بدون هیچ تعارف و مقدمه ای باید گفت که ماندن در خم کوچه ی اول کسب و کار پدری خویش، امری وقت گیر، بیهوده و اگر هم بدون درآمد نباشد، حداقل بدون سود است. از طرفی کنارگذاشتن کلی کسب و کار فعلی، با وجود سرمایه موجود، نیز منطقی به نظر نمی آید. در نتیجه به این سوال می رسیم که در این بین آیا می توان به راه حلی بینابین رسید؟ به عبارت دیگر آیا امکان تبدیل کسب و کار فعلی به استارتاپی همسو با دنیای پر سرعت وجود دارد؟؟؟

 

ما اینجا با یک "بله" شیرین در خدمتتان هستیم.

اما چگونه؟

مفهوم "تبدیل کسب و کار- Business Transformation" از زمان آغاز تجارت وجود داشته است. به عبارت ساده، قابلیت تبدیل کسب وکار، نشان دهنده توانایی یک کسب و کار در انطباق خود با نیازهای متغیر مشتری و یا با محیط کسب و کار در حال رشد است. این تبدیل کسب و کاری از زمان تبدیل مبادله کالا با کالا به تجارت مبادله با ارز آغاز و تا امروز که روزانه بر تعداد کارآفرینان، افزوده می شود، ادامه دارد.
بنابراین، چه چیز واقعا تغییر کرده است؟ این تغییر چه اهمیتی دارد؟ و اصلا چطور باید با این تغییر و تبدیل های مداوم کنار آمد؟

داشتن نظارت بر چشم انداز
حفظ هوشیاری خود و نظارت بر کسب و کارتان، بمنظور درک صحیح و دریافت روند نوظهور تغییراتی که در آن درحال رخ دادن است، بسیار قابل اهمیت است. در بازار پویائی که امروزه در آن فعالیت می کنیم، فرصت ها یا چالش ها می تواند از هر طریقی مانند تغییر در سلیقه مشتری، تغییر در شرایط اقتصاد کلان، تکنولوژی جدید ویا رقابت، ایجاد شوند.

داشتن ساختار مجهز به پیش بینی و برخورد با تغییرات
وجود یک ساختار مجهز که قادر است تغیرات را به سرعت پیش بینی کند و عکس العمل نشان دهد، الزامی است. در حالی که طراحی استراتژی، عملکردی است که معمولا برای رهبران کسب و کار محفوظ است، اما نباید یکطرفه باشد. روند ایده آل باید با یک مکانیزم "پایین به بالا" آغاز شود که در آن به بازخوردهای کارکنانی که بیشترین ارتباط را با مشتری دارند و می توانند تغییر نیازهای مشتری یا تغییر محیط کسب و کار را زودتر درک کنند، توجه و جمع آوری می شود. این روند باید از فرایند برنامه ریزی استراتژیک "بالا به پایین" کلاسیک که در آن رهبران ارشد این بازخورد را می گیرند و در صورت نیاز مورد بررسی دقیق استراتژیک قرار می دهند، تغذیه کنند.


از نو شروع و تلاش کنید
هنگامی که نیاز به تغییر، شکل گرفت، گام بعدی این است که از چگونگی تغییرات و چگونگی انجام آنها مطلع شویم. این روند می تواند شامل یک نگاه کلی از دیدگاه، کمبودها و ارزش ها باشد؛ و یا شاید یک تغییر در خود مدل کسب و کار. یکی از برجسته ترین نمونه های این چشم انداز استارتاپی در هند، شرکت Paytm است. درحقیقت Paytm از یک شرکت VAS تلفن همراه در سال 2010 به یک شرکت پرداخت پیشرو در هند تبدیل شد و موفق گردید که از سایر رقبایش پیشی بگیرد. راز این موفقیت، داشتن سرعت عمل بالا و توانایی لازم جهت پاسخ دادن به نیاز بازار و تکمیل خلاهای آن است.

کسب و کار جدیدتان را در دسترس قرار دهید/ تولیدات جدید داشته باشید
یک مدل کسب و کار جدید و یا تغییر در چرایی یک سازمان می تواند منجر به تغییرات متعدد در داخل، اعم از سیستم های داخلی و فرآیندها بمنظور تبدیل نقشه تولید محصولات از منابع مواد به نیازهای استعدادی (مهارت های جدیدتر، قابلیت های بیشترو ارزش های بالاتر) شود؛و حتی می تواند باعث شود که مشتریان محصولات شما را خریداری و با شما همکاری کنند. کلید انجام موفقیت آمیز این تبدیلات آن است که به طور گسترده ارتباط برقرار کنید، قاطعانه کار کنید و مهمتر از همه به طور مداوم از اینکه در مسیر درست هستید، اطمینان حاصل کنید.

نقش رهبر
در سناریوی تغییر، رهبران نیاز به تحقق منطق و اهمیت تغییر در تیم مدیریت ارشد، رهبران مدیریت متوسط و خط مقدم دارند. علاوه بر این، ممکن است مجبور به ارتباط با سهامداران، شرکا و مشتریان کلیدی باشند. برای تغییر جهت کشتی، نیاز به تمام دست ها در همان جهت قم بزنید.

اگر فکر می کنید خیلی دیر شده، احتمالا همینطور است. بنیانگذاران، به عنوان صاحبان یک شرکت، تمایل دارند تا ایده را به دست آورند، بنابراین اجازه دادن به آن از بین می رود و یا بازنگری آن می تواند یکی از سخت ترین تصمیم ها باشد. به همین دلیل مهم است که قبل از آنکه دیر شود، سیگنال های بازار را در نظر بگیریم.

ایمانتان را حفظ کنید
معمولا چندین سال طول می کشد تا محور یک کار در چرخه حیات شروع شود و رونق بگیرد و گاهی اوقات نیز از قیمت می افتد، زیرا ایده اصلی کار نمی کند، بخش از پول نقد می سوزد، و این برای سرمایه گذاران ناخوشایند است. با این حال، کلید حل مشکلات این است که سرمایه گذاری کنید و ایمان را حفظ کنید.

به دنبال مشاور خوب باشید
داشتن گروهی از مشاوران و دوستان مورد اعتماد، که بتوانند هدفمند فکر کنند، بازخوردهای سازنده ارائه دهند و در حین انجام کار صادق باشند، بسیار خوب است. گاهی اوقات همه چیز این است که چیزها را از طریق یک لنز متفاوت نگاه کنیم و یک چشم انداز بیرونی می تواند بهترین راه باشد.

در انتها باید گفت که بمنظور اعلام وجود در دنیای رو به رشد امروز، با بکارگیری توصیه های بالا می توانید بدون از دست دادن سرمایه ی فعلی خود، به یک استارتاپ پرسود تبدیل شوید.

اقتباس از وبسایت های:

(Business Insider India,The article is authored by Dhruv Agarwala, Group CEO, Housing.com, PropTiger.com and Makaan.com)